RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Коли закінчиться дефіцит пального в Україні: астролог дав несподівану відповідь

Астрологи прокоментували критичну ситуацію на українському паливному ринку. Вони закликали розглянути альтернативу бензину.

Про це астролог Дмитро Уранус написав у коментарі на своїй сторінці в Facebook.

Його запитали, що "кажуть зірки" про нестачу пального, адже, мовляв, ходять чутки, що дану ситуацію створено штучно з метою нажитися на війні.

На що астролог відповів, що проблема - не штучна, а об'єктивна. Дефіцит є результатом зруйнованих нафтобаз і не вирішиться до кінця війни. Тому варто замислитися про електротранспорт.

"...що тут казати, всі НПЗ розбомблені та згоріли... До кінця війни їх ніхто не відновлюватиме. І це об'єктивно, а не штучно. "Зірки кажуть", що настав час пересідати на електротранспорт!, - зауважив Дмитро Уранус.

Раніше державна служба статистики оприлюднила дані щодо цін, встановлених державою. В умовах дефіциту пального на українських АЗС вартість бензину та дизелю залишаються на високому рівні. За даними статистичного відомства, у квітні порівняно з груднем 2021 року, бензин А-92 подорожчав на 15,1% до 34,1 грн за літр.

Нагадаємо, що 12 травня Росія завдала чергові ракетні удари по найбільшому підприємству з виробництва нафтопродуктів в Україні - Кременчуцькому НПЗ, розташованому у Полтавській області.

Раніше через дефіцит пального в деяких регіонах вирішили запровадити спеціальні обмеження. Так, Кременчуцька районна військова адміністрація готує рішення про першочергове забезпечення пальним автомобілів комунальних служб, автотранспортних підприємств, аграріїв та торгових підприємств для підвезення харчових продуктів.