Найпопулярніші способи викрадення авто в Україні: як захистити машину від крадіжки

Експерти назвали найпоширеніші способи викрадення авто в Україні, а раніше стали відомі найпопулярніші у злодіїв моделі машин.

Про це пише Hotline.finance.

Використання кодграббера. Кодграббер перехоплює радіосигнал сигналізації і повторює його. Так шахраї знімають машину з охорони без шуму. Особливо вразливі для приладу машини зі слабкою і дешевої сигналізацією.

Вудка. Для викрадення авто з системою Smart Key (безключовий доступ), злодії використовують подовжувач штатного ключа (в народі "вудка"). Підсилювач сигналу від картки-ключа здатний ретранслювати сигнал від ключа на відстань до 2 кілометрів.

Глушилка. Це пристрій глушить сигнал автосигналізації. Водій думає, що в брелоку сіла батарея і закриває транспорт на ключ. Машину, що залишилася без сигналізації, легко відкривають злодії. Щоб уникнути такого викрадення, рекомендується встановити сигналізацію діалогового типу і користуватися кількома системами.

Евакуатор. Цей спосіб викрадення досить рідкісний і викрадачі використовують його для викрадення машин преміум-класу. Шахрай платить водієві евакуатора подвійну ставку і розповідає легенду, нібито він забув в салоні ключі і документи. Для захисту експерти радять встановити сигналізацію з датчиками нахилу і переміщення.

Груба сила. Найпримітивніший спосіб викрадення - впіймати водія в малолюдному темному місці і силою змусити віддати ключ від машини.

Виманювання водія з салону. Злодії прив'язують до бампера бляшані банки, які гримлять під час їзди. Водій виходить з авто подивитися, що трапилося, а шахраї встрибують в машину і викрадають її.

Угон старих машин. В Україні часто викрадають недорогі і популярні авто на запчастини. А старі моделі крадуть щоб банально здати на металобрухт. Злодії просто розбивають вікно, відключають сигналізацію, якщо вона є, і зламують замок.

Угон при продажу. Також трапляються випадки викрадення машин при продажу. Продавець віддає ключ для тест-драйву, а "покупець" зникає разом з машиною. Щоб мінімізувати такий ризик, потрібно до моменту отримання грошей бути гранично уважним по відношенню до покупця.

Як повідомляв "Апостроф", останнім часом почастішали схеми викрадення автомобілів, на яких встановлено безключовий доступ. Автозлодії зупиняють свій вибір на преміальних моделях авто.