RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

На аукціон виставлять позолочене авто Дракули: фото "труни на колесах"

У січні 2022 року на торги буде виставлено автомобіль під назвою Drag-u-la, який був створений легендарним американським кастомайзером Джорджом Баррісом в 1964 році для серіалу "Монстри".

Про це повідомляє Autoevolution.

Автомобіль був створений для дрегових гонок на кіноекрані, а керував ним Дракула, тому в назві автомобіля з'єдналися слова "дрег" і "Дракула". Це - один з п'яти автомобілів, побудованих для одного епізоду серіалу, останній із серії і "найбільш автентичний з усіх існуючих". Справжність Drag-U-la підтверджена не тільки сертифікатом від Barris Kustoms, а й автографами творця на кузові.

Для створення автомобіля Джордж Барріс використовував справжню труну, просторову раму і мотор Ford V8 потужністю близько 350 л. с. з приводом на задню вісь через 4-швидкісну коробку передач. Труна була куплена нелегально, оскільки в ті роки купити труну можна було тільки при наявності свідоцтва про смерть.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США на аукціон виставили суперкар McLaren F1 1995 року майже з нульовим пробігом. Серед перших власників McLaren F1 - боксер Майк Тайсон, виконавець ролі Містера Біна Роуен Аткінсон, модельєр Ральф Лорен і засновник Tesla Ілон Маск.