Особливо зухвалих порушників ПДР позбавлятимуть авто: за яку швидкість загрожує конфіскація

В Україні, після гучної ДТП у Харкові, у боржників почнуть вилучати авто за перевищення швидкості їзди в місті.

Про це повідомляє Мін'юст.

За словами заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка, водіям-боржникам, чия швидкість у місті буде вищою 150 км/год (при дозволених 50 км/год), загрожуватиме конфіскація авто. Особливо це стосується тих, хто не лише порушує ПДР, а ще й не сплачує штрафи.

"Поки що умовною "цифрою реагування" обрано перевищення швидкості в 150 км на годину. Виконавча служба за наявності законних підстав ініціюватиме і проводитиме спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких "швидкісних" порушників. Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю більше 150 км/год, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, що вона не лише порушує швидкісний режим, а й не сплачує штрафи за такими перевищеннями", - сказав заступник міністра.

Він також додав, що вилучати авто за порушення швидкісного режиму розпочнуть у Харкові, згодом – у Києві та інших містах країни.

"Тригером до такої радикальної позиції Мін'юсту у справах щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення правил дорожнього руху через значне перевищення швидкості, стали резонансні ДТП у Харкові. Тому вилучення авто водіїв-боржників, що перевищують швидкість у містах, розпочнеться саме з Харкова. Потім цю ініціативу буде реалізовано у столиці, а згодом – і по всій Україні", - уточнив Гайченко.

Раніше ми писали, що в Україні 1 листопада почали діяти нові Правила дорожнього руху.