RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні можуть запровадити експрес-перевірку стану водіїв на дорозі: що зміниться

Патрульна поліція України може найближчими місяцями запровадити експрес-тест для перевірки на наркотичне сп'яніння водіїв, які порушили правила дорожнього руху.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в етері "Свободи слова Савіка Шустера".

За його словами, такий спосіб перевірки має проводитись на місці. Монастирський вже ініціював розгляд цього питання.

"Тому що в нас є драгери для перевірки на стан алкогольного сп'яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп'яніння" , - пояснив глава МВС.

Як зазначив міністр, проблему із наркотичним сп'янінням водіїв на дорогах країни можна буде вирішити у найближчі місяці.

Він також нагадав про резонансну ДТП у Харкові на проспекті Науки, де 34-річний власник Toyota Land Cruiser 11 листопада збив на пішохідному переході молодих людей, які переходили дорогу, а 13-річну дівчинку протягнув кілька десятків метрів проїжджою частиною. За словами Монастирського, ймовірно, водій вжив наркотики перед тим, як сісти за кермо того дня.

Раніше ми писали, що Харківська обласна прокуратура не згідна зі сумою застави за підозрюваного у страшної ДТП Харкова на проспекті Науки, що сталася 11 листопада. Прокуратура вимагатиме в апеляції збільшення застави для 34-річного водія Toyota Land Cruiser до 10 млн гривень.