RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Обережно, шахраї: топ-5 схем обману при купівлі б/в авто

Експерти розповіли, які схеми найчастіше використовують шахраї для обману покупців авто з пробігом.

Топ-5 схем опублікували в carVertical.

1. Автомобіль був пошкоджений у ДТП

Майже третина – 31% усіх проаналізованих автомобілів мали пошкодження, які продавець намагався приховати. При виборі авто варто перевірити проміжки між елементами кузова. Якщо деякі з них дуже відрізняються, це може вказувати на пошкодження деталей або неякісний ремонт кузова.

2. Скручений пробіг

16,7% автомобілів мали скручений пробіг. Найбільше такий вид обману поширений серед нечесних продавців, які привозять авто з-за кордону. Особливо часто махінації з пробігом зустрічаються у дизельних авто. Варто звернути увагу на стан деяких елементів автомобіля – наприклад, сидіння, керма, перемикача передач.

3. Автомобіль вкрадений

Експерти виявили кілька сотень украдених авто, які продавалися на вторинному ринку. Це, мабуть, найгірше, що може статися з покупцем. Авто у нього конфіскують, а повернути гроші практично неможливо.

4. Автомобіль використовувався у таксі або службах прокату

Близько 2000 автомобілів були використані в таксі або здавались у прокат. Такі автомобілі досить сильно зношуються через експлуатацію в міських умовах та пробках. Обслуговують їх переважно неякісно, економлячи на запчастинах та розхідниках.

5. Надто низька ціна

Дуже приваблива ціна може приховувати багато дефектів автомобіля, які згодом виллються в дорогий ремонт. Зрозуміло, не завжди низьку ціну встановлюють аферисти, проте до таких автомобілів необхідно ставитися з особливою уважністю.

Раніше ми писали про сімейний "бізнес" на паркуванні в Києві.