RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як рухатися на автомобілі в умовах масової евакуації

В умовах масової евакуації потрібно бути особливо обережними за кермом, бажано міняти водія кожні дві години. На дорозі можуть виникати небезпечні ситуації, з якими треба справлятися.

Цими та іншими порадами поділилися спеціалісти УкрАвтопром.

Одна з небезпек у тому, що велика кількість машин рухається зустрічною смугою. Водії цих авто вірять у свою безкарність, і намагаються повернутися до свого потоку при появі машин назустріч. Що робити у цьому випадку? Потрібно вчасно ухилятися та гальмуватися від нетерплячих водіїв, які намагаються обігнати свій потік зустрічною смугою.

Ще одна небезпека виникає, коли велика кількість водіїв під час масової евакуації обганяють машини на узбіччі. Через них рух потоку може уповільнюватися ще більше. Намагайтеся рухатися повільно і стежте не лише за дорогою, а й за узбіччям. Також досить небезпечно, коли у напруженому трафіку є недосвідчені водії, які можуть потрапити в незначні аварії. У разі рух часто сповільнюється. Певні проблеми виникають, коли в потоці з'являються старі та зношені автомобілі, які ламаються та стають причиною пробок.

Нагадаємо, в Україні запустили спеціальний сервіс, який допомагає українцям в евакуації.