RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Volkswagen закриє виробництво десятків моделей машин: на чому зароблятиме автогігант

Німецький виробник автомобілів Volkswagen вирішив відмовитися від виготовлення дешевих моделей і зосередиться на випуску більш прибуткових автомобілів преміум-класу.

Про це повідомляє видання Financial Times.

За словами фінансового директора компанії, Арно Антліца, зараз найголовніше - зосередитись на якості марки, а не на обсязі ринку. Він зазначив, що Volkswagen скоротить свою лінійку бензинових та дизельних автомобілів, що складається як мінімум зі 100 моделей кількох брендів (у Європі – на 60%) протягом наступних восьми років.

Зазначається, що в гонитві за лідерством на світовому ринку автомобільна компанія зберегла значну присутність на збиткових ринках Північної та Південної Америки, наповнивши регіон новими моделями. Це при тому, що марка зазнала великих збитків.

Крім того, гостра нестача чіпів, викликана пандемією коронавірусу, змусила автовиробників скоротити виробництво минулого року перед зростаючим попитом. Це дозволило таким брендам, як Mercedes і BMW, стягувати вищу плату за свої моделі та отримати рекордний прибуток у 2021 році, незважаючи на те, що вони продали набагато менше автомобілів.

Антліц додав, що навіть вкладення VW в електромобілі на суму 52 млрд євро – найбільший інвестиційний пакет у своєму роді – не додасть зайвого обсягу. "

"Ми не нарощуємо потужності: ми переробляємо фабрику за фабрикою", - сказав він, маючи на увазі заводи в Цвікау та Емдені, де виробничі лінії двигунів внутрішнього згоряння були переобладнані для виробництва електромобілів, а робітники пройшли перепідготовку.

Він також визнав наступний факт - розрахунки на те, що електромобілі незабаром стануть для VW настільки ж прибутковими, як і моделі з двигунами внутрішнього згоряння, були поставлені під сумнів через стрімке зростання вартості сировини для акумуляторів. За його словами, принцип зниження витрат з часом залишається "незмінним" і що нова акумуляторна технологія у довгостроковій перспективі призведе до зниження цін.

Раніше "Апостроф" писав про те, як сильно війна повпливала на продаж нових автомобілів в Україні.