RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вдарять по кишені: в Україні посилять покарання за "мутки" на іспитах на права водія

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7354 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами”.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

У документі пропонується запровадити відповідальність посадових осіб сервісних центрів МВС та інших закладів за порушення встановленого порядку прийому іспитів для отримання прав водія, їх оформлення та видачі. Крім того, передбачено право майбутнього водія самостійно вивчити теоретичну програму.

Автори законопроекту також хочуть доповнити КУпАП двома новими статтями, які передбачають адміністративну відповідальність за:

  • порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів;
  • порушення порядку державної акредитації закладів, які проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія.

У першому випадку порушників хочуть карати штрафом від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні ця сума становить від 17 тис. грн до 34 тис. грн), у другому випадку пропонується накладати штраф від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні ця сума становить від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн).

Нагадаємо, на час воєнного стану Кабмін спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до управління та видачі прав водія.