RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні хочуть запровадити нові "водійські" штрафи: за що і на скільки покарають

Міністерство внутрішніх справ ініціює запровадження в Україні нових штрафів.

Про це повідомив заступник голови МВС Богдан Дряпатий.

За його словами, законопроект, розроблений відомством і народними депутатами, передбачає штрафи за порушення у сфері підготовки водіїв.

"Пропонуємо на законодавчому рівні ввести відповідальність посадових осіб сервісних центрів МВС та інших установ за порушення встановленого порядку прийому іспитів для отримання права управління ТЗ, оформлення та видачі посвідчення водія, а також надати право самостійно опанувати змістом типової теоретичної програми", - розкрив Дряпатий деталі документа .

Ініціатори законопроекту пропонують штрафувати від 17 до 34 тисяч гривень за порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Санкції у розмірі від 8500 до 17 тисяч гривень передбачені для посадових осіб, які допустили недбалість при державній акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення чи видачі прав.

Автори також пропонують своїм законопроектом імплементувати міжнародний досвід Великобританії, Іспанії, Нідерландів, Бельгії щодо надання права самостійно опанувати зміст теоретичної програми.

Раніше ми розповідали, що Кабмін спростив отримання прав водія під час війни.