RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Після скасування "нульової" розмитнення українцям готують ще один неприємний "сюрприз"

В Україні скасовують "нульове" розмитнення автомобілів, завезених із Європи, і не планують його відновлювати. Разом з цим цілком ймовірно, що уряд поверне акциз та податок доданої вартості й на паливо: бензин і дизель.

"Апостроф" поговорив про це з членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та представником депутатської групи "Довіра" Робертом Горватом.

Україна найближчим часом, швидше за все, офіційно набуде статусу кандидата в ЄС, у межах ЄС авто ввозяться без розмитнення. Однак уряд не розглядає повернення до "нульового" розмитнення, оскільки держава вже три місяці не отримує податків, через що ремонт та будівництво доріг зупинилися.

"У нас було три місяці, за які хто хотів, мав можливість ввезти авто. Але українці мають сплачувати податки, держава не може без них функціонувати, тим більше у воєнний час. За кілька років дороги підлатали, але їхній стан треба підтримувати", - наголосив Горват.

За його словами, найближчим часом в Україні повернеться мито та ПДВ й на бензин та дизель, тому що відрахування мають іти на відновлення та утримання доріг. Зауважимо, що на час воєнного стану в Україні скасували акциз та знизили ПДВ до 7% на паливо. Такі рішення можуть спровокувати ще більше зростання цін на АЗС, однак це необхідно для "життєдіяльності" бюджету.

"Все, що їздить дорогою, має платити з бензину, із запчастин, з розмитнення до дорожнього фонду на ремонт та будівництво доріг, які у нас поки що, на жаль, не такі, як у ЄС", - резюмував нардеп.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": А за які гроші ми будемо перемагати? - нардеп про скасування "нульового" розмитнення. Журналістка "Апострофа" дізналася, чи очікувати на повернення нульового розмитнення,чи є в українців альтернатива дешевим авто з Європи та чи є можливість і надалі ввозити авто для потреб ЗСУ без сплати мита.