RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Подовження терміну перебування в Україні нерозмитненого авто: що робити і яке загрожує покарання

Через повномасштабний наступ російських окупантів на Україну, багатьом власникам автомобілів з іноземною реєстрацією не вдалося своєчасно вивезти їх за межі митної території України, за що передбачається штраф у розмірі до 170 000 грн або конфіскація транспортного засобу.

Як діяти у такому випадку розповідає auto.24.

Зазначається, що за законом України для продовження чи зупинення строку перебування автомобіля в України є обов'язковим письмове рішення (згода) митного органу, через який ввезено автомобіль. Воно надається на підставі подання до митного органу відповідної заяви, в якій вказуються конкретні причини по конкретній ситуації. Саме це рішення відповідно до закону є підставою для продовження/зупинення строку перебування автомобіля в Україні внаслідок непередбачуваних обставин.

Тож, аби уникнути штрафу чи конфіскації авто, власникам транспортних засобів на іноземній реєстрації, які не змогли своєчасно вивезти їх за межі митної території України через війну, необхідно звернутися до відповідних митниць із заявами про продовження чи зупинення строку перебування таких автомобілів в Україні.

Таке письмове рішення потрібно буде пред'явити на пункті пропуску митного контролю при вивезенні транспортного засобу.

Раніше ми писали, як оформити авто з іноземною реєстрацією під час війни.