Є беззаперечний лідер: який колір авто найпопулярніший в Україні у 2023 році

В Україні протягом 2023 року реалізували близько 6,7 тис. нових легкових автомобілів, серед яких виділяються п'ять бестселерів. Більшість з них пофарбовані в білий або сірий колір.

Про це повідомили в Укравтопромі.

Лідерами ринку за два місяці з початку року стали RENAULT Duster (574 шт.),SUZUKI Vitara (307 шт.), VOLKSWAGEN ID.4 (264 шт.), TOYOTA Land Cruiser Prado (241 шт.) та MERCEDES-BENZ GLE (202 шт.).

Читайте також: Не авто, а суцільний головний біль: які машини краще не купувати українцям у Європі

Виявилося, що більшість із зареєстрованих з січня до лютого кросоверів RENAULT Duster - білого кольору (305 од.), тоді як на другому місці за популярністю опинився сірий колір з результатом 232 авто.

Щодо SUZUKI Vitara, то власники такого автомобіля частіше віддавали перевагу сірому (121 авто) та білому (53 авто) кольорам.

Схожа тенденція простежується і для VOLKSWAGEN ID.4: 114 сірих та 85 білих таких авто купили українці протягом двох місяців.

Водночас позашляховики TOYOTA Land Cruiser Prado виділилися, тому що вони в переважній більшості були чорного кольору – 114 од. Друге місце з результатом по 47 авто ділять білий і сірий кольори.

Покупці MERCEDES-BENZ GLE теж найчастіше обирали класичні кольори: чорний та білий (92 і 52 таких авто відповідно).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні зростає попит на преміальні марки автомобілів.

Вам може бути цікаво:

В Україні спростять замовлення гарних автономерів: у МВС назвали дату

Гібриди стають все більш популярними: названі топ-10 найкращих авто 2023 року

Пригін авто в Україну: топ-15 найпопулярніших моделей