RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Ці моделі Kia краще не купувати: 13 проблем, на які скаржаться власники авто

Kia заробила собі гарну репутацію за роки виробництва надійних автомобілів усіх типів. Тим не менш, деякі моделі автомобілів мають очевидні проблеми.

Про проблеми конкретних автомобілів розповідає Hotcars.

Читайте також: Краще їздити в тиші: три причини, через які не треба включати музику в авто

Проблеми з кермовим управлінням (Optima, Soul та Sorento)

На проблеми з кермовим управлінням припадає майже 6% всіх скарг власників Kia, поданих на CarComplaints.com, і моделями, що найбільш обговорюються, є Optima, Sorento і Soul, випущені в період з 2011 по 2017 рік. Однією з найпоширеніших ознак несправної системи кермового управління в Kia є те, що автомобіль починає тягнути в одному напрямку. Це свідчить про несправність системи електронного підсилювача кермового керування (EPS). Така проблема небезпечна, тому що через неї складно утримувати машину у смузі руху.

Проблеми з трансмісією (Borrego, Forte, Optima та Spectra)

Недоліки Borrego, Forte, Optima, Sorento, Spectra, Sportage або будь-якої іншої моделі, яку ви можете собі дозволити, полягає в тому, що у вас, швидше за все, виникнуть проблеми з трансмісією.

Проблеми з трансмісією можуть виникати через різні технічні проблеми, такі як несправні датчики, працюючі або пошкоджені шестерні, проблеми з модулем управління трансмісією або несправні соленоїди.

Несправність дверного замка (Optima та Rio)

На проблеми з салоном припадає більшість скарг власників Kia, але одна конкретна проблема, яка часто виникає, - це замок дверей. Більшість власників Kia стикаються з проблемами дверних замків через такі проблеми, як замерзлі гумові прокладки дверей, зношені тумблери або циліндри замку, що заклинили.

Відмова подушки безпеки (Forte, Sedona та Soul)

Краще триматися подалі від таких моделей, як Forte, Koup, Soul та Sedona, випущених з 2017 по 2019 рік, тому що Kia відкликала майже 410 000 одиниць цих автомобілів через відмову подушок безпеки. Точна проблема з подушками безпеки пов'язана з пошкодженням паяння, що призводить до включення індикатора подушки безпеки, коли подушка безпеки не розкривається.

Відмова двигуна (Forte, K900, Sedona, Sportage та Soul)

Проблеми з двигуном становлять до 35% всіх скарг Kia, поданих у CarComplaints. На Kia Sorento, Optima та Sportage припадає основна частина проблем. Багато водіїв Kia повідомляють про відмови двигуна, але ще більш тривожним є той факт, що це може статися під час руху.

Іржа та відшарування фарби (Cadenza, Rio, Sportage, Sorento та Spectra)

Відшарування фарби є наслідком поганого фарбування автомобіля або надто довгої дії ультрафіолетових променів на автомобіль. Проблеми з відшаровуванням фарби зазвичай зустрічаються у Соренто та Оптими.

Погане освітлення (Forte, Optima, Sorento та Telluride)

CarComplaints.com повідомляє, що проблеми із освітленням становлять близько 5% усіх скарг власників Kia. Kia відкликала понад 3000 седанів K900 2015-2016 років випуску через відмову фар.

Проблеми з гальмами (Forte, Sorento, Optima та Sportage)

У 2020 році Kia відкликала в цілому 463 500 одиниць Sorento 2014-2015 років і Optima 2013-2015 років через витік гальмівної рідини.

Несправні датчики зіткнення TRW (Optima, Sedona)

NHTSA розпочало розслідування про те, що подушки безпеки у деяких автомобілях Kai не спрацювали під час лобового зіткнення. Деякі з досліджуваних моделей включають Optima 2013-2019 і Sedona 2014 року.

Гризуни (Soul, Sorento, Optima, Forte)

Виробники автомобілів відкрили для себе економічне покриття проводів на основі сої та впровадили його у виробництво своїх автомобілів. Гризуни знаходять цей тип проводів особливо смачним, і тому в кінцевому підсумку вам залишається кропіткий ремонт автомобіля.

Проблеми із запуском (Sedona)

За даними RepairPal, протиугінний модуль на моделях Kia Sedona може працювати зі збоями, через що автомобіль думає, що його викрадають, коли ви намагаєтеся його завести. В результаті спрацьовує модуль керування іммобілайзером автомобіля, через що машина не заводиться.

Несправний перемикач положення дросельної заслінки (Optima)

TPS регулює суміш палива та повітря, яка прямує у двигун вашого автомобіля, і будь-яка несправність системи призведе до поганого чи епілептичного прискорення. Він також може спрацьовувати під час увімкнення індикатора Check Engine або обмежувати швидкість автомобіля до певного рівня.

Надмірно шумний двигун під час запуску (Sedona)

Неприємний шум, який походить від двигуна, коли ви запускаєте свій Kia Sedona після того, як ви залишили його на холостому ходу на деякий час, може бути результатом поганого натягувача ланцюга ГРМ. Однак Kia спробувала вирішити цю проблему, випустивши оновлений натягувач ланцюга ГРМ.

Раніше ми писали, навіщо водіям презервативи в аптечці.

Вас може зацікавити:

В Україні хочуть оновити штрафи: збільшити для водіїв та запровадити для пасажирів

Не дозволить переплутати газ із гальмом: корисний лайфхак для водіїв

Випадкове блокування дверей авто: які є сім способів відкрити