RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журі від України на Євробаченні-2016 повідомило про нахабну провокацію

Голова національного журі України на пісенному конкурсі Євробачення-2016 Олександр Ксенофонтов став жертвою провокації з боку невідомого.

Про це повідомила у своєму Facebook його дружина, співачка Руслана.

За її словами, ввечері 10 травня Ксенофонтову зателефонував невідомий, представившись лідером кримсько-татарського народу Мустафою Джемільовим, який попросив журі підтасувати голосування на Євробаченні.

Журі оприлюднило телефонний запис.

"Представники нашого Меджлісу спілкувалися з представниками кількох країн Сан-Марино, Грузія і Молдова. Домовилися про те, що вони нас підтримають, ну і ми, відповідно, теж повинні їх підтримати таким красивим жестом у відповідь", заявив невідомий.

На цих словах Ксенофонтов поклав слухавку.

Руслана пояснила, що вона оприлюднить цю інформацію, щоб попередити провокації, які можливо відбувалися й з іншими членами журі з інших країн.

"Можливо пранкери-провокатори представлялися не тільки ім'ям Мустафи-ага, але й інших знакових персон, яких важко уявити в ролі "рєшал". Щоб запобігти дискредитації України і самого європейського конкурсу і скандалу, який явно готується для "запуску", у разі успішного виступу України, ми змушені цю "щурячу метушню" вивести на світло. Цілком зрозуміло, для чого це робиться і кому це вигідно", заявила Руслана.

Як повідомляв "Апостроф", букмекери називають явним фаворитом конкурсу представника від Росії Сергія Лазарєва, на другому і третьому місцях Джамала (Україна) та Амір Хаддад (Франція) відповідно.

Нагадаємо, представниця України, кримськотатарська співачка Джамала виступить у другому півфіналі "Євробачення", який відбудеться 12 травня, під номером 15.

Гранд-фінал відбудеться в суботу, 14 травня.