RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Євробачення" не бачить проблеми у відстороненні учасниці від РФ

У питанні участі в "Євробаченні-2017" російської виконавиці Юлії Самойлової рішення має приймати українська влада. Про це заявив виконавчий директор конкурсу Йон Ола Санд, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, хоча "Європейська мовленнєва спілка" не бачить ніяких порушень з боку російської делегації, організація також повністю поважає закони України, згідно з якими Самойлова не може виступати у Києві через незаконне відвідування окупованого Криму.

"Ми хочемо, щоб всі країни брали участь, але це рішення української влади, і ми будемо його поважати", - сказав Йон Ола Санд.

У той же час він зазначив, що розраховує на оптимальне вирішення цього питання.

У свою чергу проблему за участю російської конкурсантки прокоментував і профільний віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

Він повідомив, що незаконне відвідування окупованого Криму Юлією Самойлової "вимагає додаткового вивчення з боку українських спецслужб". "Цей процес зараз і відбувається", - зазначив Кириленко.

За його словами, Україна буде вирішувати це питання "згідно з духом Євробачення" і українським законодавством.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін назвав участь російської співачки Юлії Самойлової в "Євробаченні-2017" черговою провокацією з боку РФ.