RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Експерт вважає Ройтбурда найкращою кандидатурою на пост директора Одеського худмузею

У конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею, який відбудеться в понеділок, беруть участь три кандидатури, з яких найкращою з них є художник Олександр Ройтбурд.

Про це написав на своїй сторінці Facebook музейний експерт Олексій Копитько, повідомляє Український центр розвитку музейної справи.

За словами експерта, продовження каденції нинішнього директора Абрамова означатиме консервацію поточної ситуації, яка дужесумна. Щодо його заступника Сєдих, то чим він кращий за Абрамова незрозуміло.

«Загальна позиція людей, думці яких я довіряю: директором точно не має бути Сєдих. Позиція одеського облуправління культури залишається невиразною», – наголосив Копитько.

Поміж ризиків призначення Абрамова та Сєдих експерт назвав забудову на місці музею.

«Одеський худмузей – це не тільки цінне хутро, але й приємна земельна ділянка, яку можна забудувати чимось корисним. Наприклад, 20-поверховим музейно-торгово-розважальним центром. Плюсом Ройтбурда є те, що він досить публічний таза необхідності скандальний, щоб відбитися від настирливих забудовників. Тобто в цьому плані музей буде захищений», – впевнений Копитько.

Копитько вважає, що незважаючи на свою неоднозначність та буйних характер, Олександр Ройтбурд зможе оживити музей.

«Якщо таки зважаться призначити Ройтбурда, то в Одесі з’явиться буйний художній музей. А якщо у нього вийде щось хороше, то цей приклад може стати орієнтиром для інших регіонів», – підсумував Копитько.

Як відомо, 7 листопада був оголошений конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. 22 листопада закінчився прийом заявок на вакансію. Документи подали тільки три кандидати. Конкурс відбудеться 4 грудня.