RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Принизливо: відомий режисер знайшов жорсткі слова для однієї з найпопулярніших в Україні речей

Відомий український режисер, засновник незалежного театру "Дах", президент міжнародного фестивалю ГогольFest Влад Троїцький різко висловився про телебачення в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу.Лайм".

За його словами, в Україні немає інфраструктури або каналу, через який можна було б передавати систему цінностей.

"Ну не телевізор же? Іноді з жахом потрапляєш на будь-який український канал, починаєш слухати, що і як говорять ці люди, це апелювання до жлобської, примітивної тупої свідомості. І мені це неприємно, це принизливо для країни", - підкреслив Троїцький.

Разом з тим, він додав, що це дуже важливий момент для країни.

"Можливо, театр - це одне з тих місць, де ти можеш з цим стикнутися. Це не повчальне щось, не мораліте. Просто поміркувати, що таке людина, навіщо я в цьому світі, що таке любов, що таке сім'я, що таке земля твоя, що таке цей світ, на що спертися? Мені здається, цього дуже не вистачає. Особливо коли людина залишається один на один з собою. Поки живу, ходжу в торговий центр, дивлюся блокбастери і так далі, ніби біжу", - сказав він.

Режисер зазначив, що, якщо в житті відбувається якась турбулентність, то людина часто не знає, що робити.

"Бігти до церкви? Атеїстична свідомість не здатна вже, та й церква себе дискредитувала часто. На що спертися? У школі дітей не вчать цьому, в інституті тим більше. У сім'ї немає традицій. Де?" - підсумував Троїцький.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа.Лайм": Є дивне почуття, що в місті на Донбасі надії більше, ніж у Києві - відомий режисер.