RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Голова НСПУ Сидоржевський намагається заблокувати власну відставку — Пантюк

Михайло Сидоржевський, який очолює Національний союз письменників України, намагається зірвати з'їзд НСПУ, делегати якого 29 листопада планують обрати нове керівництво Спілки.

Про це на сторінці в Facebook написав відомий український письменник і громадський діяч Сергій Пантюк.

За його словами, Сидоржевський разом СЗГ своїми сотратнікамі планують дообрати зручних для себе делегатів і з їх допомогою дискредитувати опозицію, яка протягом кількох років вказує на необхідність кадрових змін через системної корупції в НСПУ.

За словами Пантюка, такий формат з'їзду є прямим порушенням Статуту НСПУ.

"І саме це зробить з'їзд нелегітимним, його рішення не будуть затверджені Мін'юстом, що і продовжить на невизначений термін діяльність нинішнього глави", - йдеться в фотографії.

Нагадаємо, 9 листопада загальні збори Київської обласної організації НСПУ висловили недовіру голові НСПУ Сидоржевський. Таке рішення обумовлене корупційними скандалами, в яких керівник союзу фігурує протягом усієї каденції. Наприклад, його викрили в передачі приміщень в оренду за свідомо заниженою ціною, в результаті чого НСПУ щомісяця втрачала понад 1 млн грн. Пізніше стало відомо про незаконний продаж частини майна - Будинку творчості в Одесі, а також приміщень по вулиці Рейтарській в центрі Києва. Крім того, в приватні руки передали 5 га землі в Ірпені.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у відповідь на звинувачення Сидоржевський готував з'їзд вузького кола НСПУ, на якому, крім іншого, готував рішення про власне переобрання на другий термін, але письменники такий формат не підтримали.
Законний з'їзд НСПУ має відбутися 29 листопада. На порядок денний буде винесено питання про обрання нового керівника Союзу.