RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Керівництво Спілки письменників звинуватили в підготовці фальсифікацій на майбутньому з'їзді

Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський планує фальсифікації на з'їзді, який має обрати нового керівника організації.

Текст відповідного звернення на сторінці у Facebook опублікувала письменниця Олена Герасим'юк, активістка і автор "розстрільного календаря".

Як стало відомо, на з'їзді планується ввести в делегати Михайла Слабошпицького та Любов Голоту, затвердити яких раніше відмовилася конференція Київської організації НСПУ. На думку письменників, це грубе порушення статуту буде подано як підтримка Шевченківських лауреатів, хоча серед делегатів володарі цієї премії вже широко представлені, серед них Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Микола Жулинський, Іван Малкович, Мирослав Дочинець, Анатолій Кичинський, Григорій Гусейнов та інші.

"Це голосування буде введено виключно для двох осіб", - пише Герасим'юк, підкреслюючи, що Слабошпицький і Голота контролюють Шевченківський комітет і "сприяли" обрання Михайла Сидоржевський головою НСПУ.

Крім того, на з'їзді збираються проголосувати за висловлення недовіри опозиції до нинішнього глави: Володимиру Даниленку, Анатолію Гаю і Миколі Славинському.

"Таким чином Михайло Сидоржевський хоче усунути конкурентів, які збираються балотуватися на голову і залишитися з декількома технічними кандидатами", - пише Герасим'юк.

На початку листопада загальні збори Київської облорганізації НСПУ висловила недовіру Михайлу Сидоржевському через корупційні скандали, в яких той фігурує протягом усієї каденції. Серед них: передача приміщень в оренду за свідомо заниженою ціною, незаконний продаж Будинку творчості в Одесі, а також приміщень по вулиці Рейтарській в Києві, передача в приватні руки ділянки площею 5 га в Ірпені.

Нагадаємо, у відповідь голова НСПУ готував з'їзд, на якому планував проголосувати за власне переобрання вузьким колом союзу. Письменники такий формат не підтримали. Правомочний з'їзд і голосування за кандидатів на посаду керівника НСПУ повинна відбутися 29 листопада.