RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У бойовиків ЛНР випустили журнал з дивною історією Донбасу: опубліковано фото

В окупованому Луганську вийшов журнал для дітей, в якому, зокрема, розповідається історія Луганської області починаючи зі "150 тисяч років тому" до сучасності.

Фото сторінок журналу опублікувала "Реальна газета".

Періоди історії в журналі позначені як "150 тисяч років тому - 3 століття нашої ери", "кочові народи на території луганського степу" (4-15 століття), "Від "Дикого поля" до освоєння краю" (16-18 століття), "Донбас - серце Росії": Луганщина стає промисловим районом" (19 - початок 20 століття), "Наш край в 20 - початку 21 століття". Також розповідається про період з початку війни на Донбасі. При цьому досить дивним чином згадується період незалежності України:

"Перша світова війна і революція 1917 року, створення найбільших заводів в 1930-і роки, стаханівський рух, героїчна оборона краю в роки Великої Вітчизняної війни, небачений економічний і культурний розвиток Луганської області в 1960-і роки, розпад Радянського Союзу і погіршення життя людей".

Як повідомляв "Апостроф", минулого року в мережі висміяли випуск в Луганську підручника "Історія ЛНР з найдавніших часів до наших днів".