RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Компанія ЮФД подала до суду на медіа через скандал з купівлею "Джон Уік 4"

Український дистриб'ютор незалежного фільмового контенту компанія ЮФД ще в 2015 році почала активно працювати на міжнародних кіноринках. Метою було налагодження контактів з виробниками контенту та його купівля без посередництва третьої сторони - без російських дистриб'юторів, які викуповують права на весь пострадянський простір.

Нещодавно в медіа з'явилась інформація про ЮФД, де окремі журналісти звинуватили компанію в порушеннях. Компанія подала заяву до суду за поширення неправдивої інформації. Розгляд справи було призначено на 7 вересня та представники новинного сайту, де вийшов матеріал, його проігнорували.

У травні 2023 в медіа вийшла публікація, де вказано, що ЮФД придбала ліцензійні права на фільм "Джон Уік 4" через російських посередників, що, за словами представників компанії, не відповідає дійсності. Вони пояснюють, що тривалий час на ринку кіноіндустрії існувала практика, коли російські дистриб'ютори при придбанні прав на світових кіноринках отримували виключні ліцензійні права на стрічки на територію всіх держав так званого СНД, і в тому числі, для України. Відповідно, українські дистриб'ютори були вимушені вести з ними переговори, отримувати ліцензії та сплачувати ліцензійні платежі за фільми на користь російських компаній.

"В 2015 ми уклали першу угоду в обхід росії з німецькою компанією Global Screen, у якої ми придбали пакет анімаційних фільмів. Першим, що ми випустили в прокат, був Richard the Stork. Щоб отримати права без російського дистриб’ютора, ця угода коштувала для нашої компанії приблизно на 20% дорожче ринкової вартості контенту. Зараз у нас десятки угод з великими сейлз-агентами, як Mister Smit Entertainment, WME, StudioCanal, Pink Parrot Media та іншими. На жаль, щоб працювати з серйозними гравцями на ринку і отримувати прямі контракти, ми вимушені платити дорожче реальної вартості контенту. Також ми активно співпрацюємо з американськими дистриб’юторами, які мають права на територію Центральної та Східної Європи", - зазначив засновник ЮФД Андрій Дяченко.

Фільм "Джон Уік 4" був придбаний ЮФД у американського дистриб'ютора Pasatiempo Pictures,Inc./Revolutionary Releasing LLC.

"Після виходу публікації наша представниця Тетяна Кирийчук зверталася до автора статті та редакторки з пропозицією зняти матеріал і врегулювати непорозуміння та отримала відмову", - зазначив Андрій Дяченко.

Перше засідання суду за позовом ЮФД проти видання мало відбутися 07.09.2023 та представники видання на суд не з'явилися, через що судове засідання було перенесене на 10.10.2023. У компанії сподіваються, що представникиЗМІз'являться на наступне засідання.