RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Це смішно і абсолютно непотрібно": нардеп розкритикував ідею зняти ремейк "Пригод Електроніка"

Народний депутат Володимир В’ятрович висловив своє ставлення до озвученої Одеською кіностудією ідеї зняти ремейк фільма "Пригоди Електроніка".

В інтерв'ю "Апострофу" він заявив, що сама ідея твору абсолютно не оригінальна.

"І її популярність у Совєцькому Союзі була можлива тільки тому, що коли у совєцький прокат вийшов "Електронік", ми не мали можливості дивитися щось нормального світового рівня, як "Назад у майбутнє" 1985 року чи "Мисливці на привидів" 1984 року.

Тому мені здається, що спроба якось оновити цей фільм – вона смішна і абсолютно непотрібна. Це "нафталін", який точно не справить враження на нашу молодь. Якщо це потрібно для ностальгуючих пенсіонерів, які хочуть згадати своє дитинство, то не варто витрачати на це кошти", - вважає В'ятрович.

На думку нардепа, якщо "Електроніка" осучаснити, з нього нічого не лишиться.

"Це буде погана репліка на якесь хороше світове кіно. Бо, повторюся, нічого оригінального там немає. Так само як дуже багато совєцької рок-музики вважалося чимось цікавим, оригінальним, як те ж "Кіно", тільки тому, що була важкодоступною світова музика", - заявив В'ятрович.

Нагадаємо, "Пригоди Електроніка" — український радянський дитячий музичний трисерійний телефільм 1979 року режисера Костянтина Бромберга, знятий на Одеській кіностудії. Це один з найпопулярніших дитячих художніх фільмів за всю історію радянського і російського кінематографа.

Як повідомляв "Апостроф", В’ятрович готовий виступити на Красній площі у Москві.