RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В Україні закликають бойкотувати ймовірну "гру року" – в чому причина

Український блогер thetremba, що спеціалізується на проходженні ігор, публічно заявив, що буде бойкотувати китайську гру Black Myth: Wukong.

У відео на своєму каналі він пояснив, що у грі присутня пропаганда авторитарного китайського режиму і порівняв її з російськими "культурними продуктами".

"Є невеличкий нюанс. Перша і мабуть найважливіша причина, чому варто припинити розповсюдження цієї гри – це дійсно китайський продукт… Все, що робиться в таких країнах, проходить через цензуру, фільтрацію партії – по суті, це і є та сама "м'яка пропаганда", яка закладається в російських іграх чи телесеріалах. Це те, від чого ми маємо максимально відсторонюватись", - заявив він.

Також thetremba розповів, що розробники надавали список вимог до оглядів гри, що можна трактувати як спробу політичного впливу.

"Наративи можуть бути не тільки у грі. Розробники цензурять кріейторів, яким надавались ключі для огляду - які використовувати слова, що не можна говорити про політику, про китайський геймдев, і так далі… Ще причина: гра дуже довга, і нам доведеться заради цього китайського л**на, хоч гра може й непогана, скіпати все інше, у що ми можемо грати", - зазначив блогер.

Раніше відомий білоруський портал IXBT написав про те, чому Black Myth: Wukong можна назвати кращою грою 2024 року.

Після початку продаж Black Myth: Wukong за два тижні стала найпопулярнішою однокористувацькою грою в історії, зібравши понад 2 млн гравців одночасно лише у Steam.

До піару китайського продукту долучився і скандальний бізнесмен Ілон Маск – у власній соцмережі Х він показав своє фото в образі героя цієї гри з іронічним дописом.