RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

З'явилося відео, як Раду затягло димом

У мережі з'явилося відео з затягнутою димом будівлею Верховної Ради України, де підрозділ спеціального призначення "Азов" проводить 20 травня акцію з вимогою не проводити вибори на окупованій частині Донбасу.

Відеозапис опубліковано на YouTube.

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, грубих порушень з боку учасників акції "Азова" не було.

"На жаль, петарди мали місце, мали місце фаєри, але я ще раз хочу підкреслити, що якихось грубих правопорушень з боку активістів, які брали участь у цій акції, не було. Найголовніше - виключити будь-які провокації, оскільки ми маємо сумний досвід, коли з'являється хтось ззовні та безумовно може створювати ті або інші провокації, а також здійснювати грубі правопорушення. Зараз всі правоохоронці перебувають на своїх місцях, вони забезпечують громадський порядок", - сказав він, передає "112".

На мітингу перед учасниками виступив народний депутат Андрій Білецький, який зазначив, що проведена акція є попереджувальною, передає "Інтерфакс-Україна".

"Основна наша вимога – не проводити вибори на Донбасі. Тому що в цьому випадку ми втратимо остаточно Крим, а Росія зникне з усіх ЗМІ як країна-агресор. Захід отримає підстави зняти всі санкції з Російської Федерації. Ми не збираємося зараз заходити до будівлі Ради, але ми будемо добиватися виконання нашої вимоги. Ми не просто зібралися і розійшлися, ми не дамо зробити вибори на Донбасі", - сказав він.

Пізніше в прес-службі "Азова" заявили про завершення акції.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися яскраві фотографії маршу "Вимоги нації - ні капітуляції". За словами журналіста Олексія Мацуки, на мітинг "Азова" вийшли близько двох тисяч людей.