RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Києві пройдуть акції проти прийняття закону про ринок землі

У Києві 7 червня пройдуть акції протесту проти поспішного введення ринку землі в сьогоднішніх умовах.

Очікується участь 10-15 тисяч осіб з усіх областей України.

Зокрема, о 9:00 розпочнеться мовчазний флеш-моб - живий ланцюг від Європейської площі до Верховної Ради. Також мовчазні мітинги проходитимуть під МінАгро, Кабміном і Адміністрацією Президента.

О 9:10 на площі Конституції почнеться театралізована акція "Не дамо хапугам від політики з'їсти українську землю", під час якої буде показано, як чиновники поїдають Україну. Символом України буде торт у вигляді карти.

О 9.30 на відбудеться флеш-моб "Український ринок", під час якого депутати з торгових кіосків будуть продавати українську землю.

До Верховної Ради цього дня вантажівками привезуть 3 мільйони підписів, зібраних в останні місяці в рамках акції "Не дамо вкрасти землю". Також на площі Конституції будуть символічно розміщені мішки з землею зі всіх областей України.

На екрані головної сцени всі присутні зможуть побачити міні-фільм про те, хто поставив тримільйонної підпис. Відбудуться телемости з представниками регіонів. На Печерські пагорби прибуде автопробіг, учасники якого будуть їздити по всьому урядовому кварталу, озвучуючи вимоги протестуючих. Зі сцени лунатимуть виступи представників місцевих громад з усіх регіонів, фермерів і селян, які постраждали від земельного рейдерства, учасників АТО, політиків і депутатів.

Фінальною крапкою мітингу буде розгортання на площі перед парламентом великого полотнища із закликом до депутатів - "Не продавайте Україну". Керівництву Верховної Ради буде передано резолюцію учасників мітингу і проект закону про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року.