Навіть дозволяли палити: в поліції пояснили фото із затриманими учасниками протесту на колінах

Радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк дав пояснення з приводу скандального фото, на якому затримані під час розгону наметового містечка під Радою активісти стоять на колінах.

"Затримані, що чинили опір, а пізніше були доставлені до ВП, утримувались в такий спосіб не тривалий час саме тому, що лежачи їх утримувати було б небезпечно для їх здоров'я враховуючи низькі температури та сніг, їм навіть не заборонялось палити сигарки та телефонувати "побратимам" чи друзям, ніхто їх не принижував як намагаються нам це подати", - написав Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

Також він додав, що учасники протесту чинили опір поліцейським і намагалися завадити слідчим діям під час обшуків в наметовому містечку.

"Багато хто з громадян та правоохоронців отримали тілесні ушкодження, сутичка переросла у відверте протистояння. Тому реакція та поведінка правоохоронців доречна та відповідає і європейським практикам і взагалі ситуації на місці подій, і робити висновок з статичного фото це демонстрація відсутності критичного сприйняття новин чи звичайної заангажованості", - резюмував Форостяк.

Нагадаємо, користувачів мережі обурили кадри розгону наметового містечка під Радою 3 березня. Багато хто порівнювали події сьогоднішнього дня з діями "Беркута" на Майдані в 2014 році.

Також людей сильно обурив жарт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з приводу побиття активістів під Радою.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковані відео з побиттям силовиками протестуючих під Радою і розповіддю потерпілої.