RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Столична влада запевняє, що новий закон про паркування розвантажить Київ від заторів

У вересні 2018 року набуде чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». У столиці жорсткі умови щодо порушників правил паркування нададуть змогу збільшити кількість багаторівневих паркінгів за рахунок залучення інвесторів.

З такою заявою виступив на брифінгу виконувач обов’язків директора КП «Київтранспарксервіс» Олександр Німас.

«Новий закон надасть можливість штрафувати водіїв за несплату послуг паркування, а також евакуювати припарковані машини, що перешкоджають руху транспорту. Це посилить контроль за порушниками правил дорожнього руху, розвантажить місто від заторів, звільнить тротуари від стихійного паркування та покращить екологічну ситуацію в історичній частині столиці. Адже комфорт, безпека городян та ефективний розвиток транспортної інфраструктури – першочергові задачі міської влади», – сказав Німас.

За інформацією чиновника, справи про правопорушення на рівні з поліцейськими розглядатимуть інспектори з паркування, які також матимуть право тимчасово затримати автомобіль. Відповідні порушення фіксуватимуть у протоколі в режимі фотозйомки або відеозапису. Прийматиме ж на службу інспекторів з паркування в столиці Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

«Наразі КП «Київтранспарксервіс» проводить інвентаризацію паркувального простору щодо виявлення нових майданчиків, зокрема, біля станцій київського метрополітену. Вже підготовлено необхідний пакет документів для впровадження 5-ти нових перехоплюючих майданчиків біля станцій метро «Лісова», «Червоний хутір», «Сирець» та «Теремки»», – повідомив він.

Німас зауважив, що водію-порушнику загрожує штраф в 20-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковки. А за недотримання правил паркування – 255 грн. У разі сплати штрафу протягом перших 10 днів передбачається дисконт у розмірі 50%. Повернення затриманого транспортного засобу відбуватиметься невідкладно після сплати штрафу.