RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Кличко відкрив у Києві відремонтовану зупинку на швидкісній лінії трамваю

Мер Києва Віталій Кличко на Борщагівській лінії швидкісного трамвая відкрив капітально відремонтовану зупинку "Вулиця Генерала Потапова".

Він нагадав, що столична влада відновлює дорожню і транспортну інфраструктуру столиці, а також оновлює рухомий склад міського громадського транспорту, передає прес-служба мера.

"За останні роки ми збільшили бюджет міста майже в два рази. І ці кошти ми вкладаємо в інфраструктуру столиці і закупівлю сучасного транспорту", - сказав Кличко та нагадав, що за останніх два роки було закуплено 100 нових сучасних автобусів, 17 тролейбусів і 45 трамваїв. І цього року оновлення громадського транспорту триватиме.

Трамваї надвеликої місткості PESA, які курсують Борщагівською лінією швидкісного трамвая, відповідають всім найновішим європейським стандартам і нормам. Зокрема, вагони виконані як єдиний простір з низьким розташуванням підлоги, обладнані рампою зі зручним приводом для забезпечення доступу в салон пасажира у кріслі-колясці, всі деталі салону виконані з негорючих матеріалів. Трамваї обладнані зовнішніми та внутрішніми відеокамерами та системами обігріву і кондиціювання пасажирського салону та кабіни водія. За словами мера, цього року до столиці надійдуть загалом 20 трамваїв - PESA та "Електрон".

"Скоро ми презентуватимемо сучасний сервісний центр в Києві. А згодом приступимо і до великогабаритної зборки. І наше завдання, щоб в столиці з`явилися трамваї з написом "Зроблено в Києві", - сказав міський голова.

Крім того, додав він, в планах столичної влади - повне оновлення рухомого складу громадського транспорту.

"Але всі розуміють, що на це нам потрібні великі гроші", - сказав Кличко.

Він наголосив, що щоденно пасажиропотік на Борщагівській лінії швидкісного трамвая становить 160 тисяч осіб. Минулого року в Києві капітально відремонтували 2 станції Борщагівської лінії швидкісного трамвая – "Політехнічну" та "Польову", а тепер відкрили станцію "Вулиця Генерала Потапова". Ремонтні роботи, які тут здійснили - облицювання платформ плиткою ФЕМ, гранітом та тактильною плиткою; засклення задньої стінки навісів; реконструкцію світлофорних об’єктів; освітлення станцій, встановлення систем відеонагляду, влаштування пішохідного переходу, роботи по перекладці колій, будівництво двох платформ з навісами. Цього року в планах ремонт ще низки станцій - "Старовокзальна", "Пл. Перемоги", "Індустріальна", "НАУ", "Івана Лепсе", "Сім'ї Сосніних", "Гната Юри", "Ромена Роллана", "Кільцева дорога", "Героїв Севастополя".