RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Підвали без вікон і сморід: в мережі показали на відео підпільний "будинок престарілих" в Києві

У садовому товаристві "Зв'язківець" у Святошинському районі Києва на дачній ділянці облаштували "будинок престарілих".

Про це повідомляє "Інформатор".

Відзначається, що власниця ділянки побудувала двоповерховий будинок, де організувала притулок для людей похилого віку, - при цьому, офіційно заклад не зареєстровано, ліцензії на медичне обслуговування у жінки немає, а відсутність необхідної утилізації медичних відходів і продуктів життєдіяльності людей похилого віку викликає сильне занепокоєння сусідів.

У будинок журналістів не пустили, господиня на контакт не йде, по всій вулиці стоїть сморід каналізації, з будівлі періодично вивозять трупи, комунальники відмовляються вивозити завжди переповнені памперсами, шприцами та іншими медичними матеріалами сміттєві баки, а скарги в мерію не принесли ніяких результатів.

Оголошення про "будинок для літніх людей" публікуються в мережі, за деякими даними, проживання коштує там 9-17 тисяч гривень. Мешканці розповіли, що постійно проживає близько 29 людей похилого віку, в той час як лежачі і важко хворі містяться в підвальному приміщенні без вікон. Жінка в медичному халаті, яка вийшла з будівлі, заявила, що в ній живуть тільки родичі господині.

У будинку серед іншого порушені правила пожежної безпеки, і в разі пожежі невідомо, як буде проводитися евакуація. Також місцеві жителі бояться епідемій різних інфекцій, які можуть виникнути через випари від медичних матеріалів, які просто викидаються, просочуються в грунт.

Господиня на всі претензії стверджує, що "своєю садовою ділянкою вона буде розпоряджатися так, як їй хочеться".

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році в Росії сталася смертельна пожежа в будинку для літніх людей.