RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Кличко розповів про хід модернізації освітлення на вулицях Києва

У Києві в ході модернізації освітлення на бульварі Дружби народів замінили на світлодіодні 418 світильників.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт.

"Переконаний, знайдеться чимало скептиків, які закидатимуть, що, мовляв, у місті є багато важливіших проблем, аніж освітлення вулиць. Але я з цим не згоден. Якісне освітлення - це, в першу чергу, безпека на дорозі. Саме тому на тих вулицях, де ми здійснюємо капітальні ремонти доріг, замінюємо і зовнішнє освітлення. Також встановлюємо сучасне освітлення на мостах, у парках", - зазначив мер.

На бульварі Дружби Народів замінили на світлодіодні 418 світильників, проклали майже 8 000 метрів нових кабелів і проводів. Вартість капітального ремонту склала майже 7 млн гривень.

Кличко повідомив, що сучасне LED-освітлення в цьому році буде встановлено на 160 об'єктах. Йдеться про вулиці, мости, прибудинкові території, парки, де здійснюють реконструкцію і ремонти.

"На європейське освітлення Київ виділив з бюджету 300 млн гривень. Вулиці столиці стають більш безпечними і комфортними для руху", - зазначив мер.

Сучасне енергоефективне освітлення дозволить економити 30-50% бюджетних коштів на оплату за електроенергію щорічно.

Відзначається, що за станом на липень роботи виконані, зокрема, на вулиці Жилянська (замінено на світлодіодні 416 світильників), Саксаганського (301 світильник), бульварі Академіка Вернадського (294 світильника), Московська (130 світильників).