RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Київ розглядає три варіанти будівництва сміттєпереробного заводу – Пантелеєв

Влада Києва на сьогодні розглядає три паралельних шляхи, кожен з яких має на меті будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що 27 жовтня 2016 року Київрада прийняла рішення про закриття п’ятого полігону, і за два роки проведена робота для створення альтернативи полігону – сміттєпереробного підприємства.

"28 серпня ми оголосили конкурс залучення інвестицій у переробку сміття. Ми створили модель наближену до тієї, яку бачать міжнародні оператори чи організатори, які займаються переробкою сміття та інвестують у цю сферу. Я вважаю, що нам це вдалося. Пряме залучення інвестицій – це перший напрям. Другий напрям – це побудова підприємства переробного на базі підприємства ПрАТ "Київспецтранс". Частина акцій підприємства – міська, а частина – приватна. І це модель спільного фінансування будівництва підприємства. Третій напрям – це будівництво безпосередньо містом сміттєпереробних потужностей", - сказав Пантелеєв.

Він зауважив, що влада уже знайшла три ділянки у межах Києва для будівництва заводу.

"Звісно, це територія, що віддалена від житлової зони", – повідомив представник КМДА.

Він також поінформував, що Київ виробляє 1,2 млн тон відходів на рік. Із них 250 тис. утилізується на заводі "Енергія", 450 тис. – захоронюється на полігоні ТПВ № 5, 150 тис. – на полігоні № 6, ще майже 400 тис. – на інших полігонах, що мають ліцензії і перебувають в області.

"Тому і в рамках міського конкурсу, і в рамках пропозиції від "Київспецтрансу" мова йде про те, що підприємство повинно мати орієнтовну потужність 450 тисяч тон на рік, щоб замінити обсяги, що йдуть на полігон", – пояснив Пантелеєв.