RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кличко: Київрада ухвалила рішення, що поверне гарячу воду киянам

Ухваливши рішення про успадкування боргів "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз", Київрада зробила усе можливе для повернення киянам гарячого водопостачання.

На цьому наголосив мер Києва Віталій Кличко за результатами позачергової сесії Київради.

"На позачерговій сесії ми ухвалили надзвичайно важливе рішення, яке є вирішальним кроком для врегулювання питання заборгованості за спожитий газ. І, відповідно, для укладення угоди з НАК "Нафтогаз України" та відновлення постачання газу Києву. А значить і енерго- і теплопостачання", - сказав мер.

Він додав, що цей крок дасть змогу повернути в квартири киян гарячу воду, а комунальним службам - виконувати необхідні роботи, щоб не допустити зриву опалювального сезону в столиці.

Кличко відзначив, що в порівнянні з травнем, сьогодні йдеться тільки про відповідальність за борг, що має джерела для компенсації. А також – про списання всіх штрафів.

"Це результат інтенсивної роботи в судах та переговорів на всіх рівнях, включаючи уряд України, президента" - сказав мер.

Він нагадав, що раніше бюджетний комітет парламенту розглянув це питання, а уряд ухвалив рішення, щоб "нарешті врегулювати ситуацію і повернути газопостачання столиці".