RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Керівництво столичного ВУЗу звинуватили в махінаціях на ремонті корпусів і гуртожитків

Проректор Київського політехнічного інституту з адміністративно-господарської роботи Петро Ковальов "монополізував" проведення ремонтних робіт в гуртожитку і корпусах вузу,

Про це заявив в коментарі виданню "ГОРДОН" співзасновник громадської організації Studwatch, випускник КПІ Олексій Ярільченко.

"Наша команда студентів-випускників КПІ об'єдналася в громадську організацію Studwatch. Ми провели розслідування корупції в КПІ. На "24 каналі" вийшло два великих сюжети-розслідування. Ми розповіли, як проректор по адмінгоспроботі Петро Ковальов віддав своїм фірмам 95% робіт по ремонту гуртожитків і корпусів. Керують цими фірмами його родичі. Ще одне розслідування було про те, як віддають землі під забудову житловими комплексами. Що КПІ отримує взамін - невідомо. Керівництво вишу стверджує, що це нібито комерційна таємниця. Один з наших хлопців побачив декларації ректора КПІ Михайла Згуровського. Виявилося, його дружина - громадянка США. Ректор разом з сином продавав нерухомість, в цілому на $ 2 млн. Однак в його деклараціях це ніяк не відображено. Після того, як вийшли сюжети-розслідування, студенти КПІ почали обурюватися. Ковальову, через два тижні, лише зробили догану ", - сказав Ярільченко.

За його словами, основна вимога студентів, які вийшли на пікет під КПІ, - звільнення проректора.

"25 жовтня пройшла акція протесту. Ми вимагали звільнення Ковальова. Адже виходить так, що догану роблять студентам за куріння в гуртожитку і проректору КПІ, що вкрав 42 млн грн. Усі ремонтні роботи він, по суті, монополізував. Ми вимагаємо, щоб КПІ звернувся в правоохоронні органи і провів незалежний аудит всіх ремонтів, якими керував Ковальов. Свої вимоги ми передали ректору, проте він відповів, що поки не бачить можливості для звільнення Ковальова. Вони мають намір чекати перевірки Державної аудиторської служби. Ті в свою чередь не збираються проводити екстрену перевірку, а планова повинна пройти лише в другому півріччі 2019 року ", - підкреслив активіст.

Він зазначив, що керівництво вузу намагається дискредитувати минулий акцію протесту.

"Судячи з усього, адміністрація КПІ не була готова до того, що на акцію протесту вийде стільки студентів. Більш того, вони привели двох пенсіонерів, сфотографували їх, опублікували ці фото і заявили: мовляв, дивіться, ця акція була проплачена. Це обурило студентів . Як можна півтисячі своїх же студентів називати проплаченими незрозуміло ким? Зараз ми чекаємо відповіді правоохоронних органів. ми звернулися в НАБУ, НАЗК і Антимонопольний комітет. Є також нардепи, які хочуть підключитися до врегулювання цього питання ", - резюмував активіст.