RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Штанчикі, каштанчики та інші "герої": в мережі вибирають талісман Києва

У Києві проводять конкурс з голосуванням за новий талісман столиці.

Про це повідомляють на сайті "Талісман Києва".

Приєднається до участі і вибрати талісман міста можуть всі жителі і гості Києва. Конкурс розпочався 12 грудня і триватиме до 19 грудня 2018 року.

Талісман-переможець стане туристичним символом Києва, але не замінить офіційний. Автор талісмана-переможця отримає 150 тисяч гривень. Онлайн-голосування - це другий етап конкурсу. До цього всі бажаючі прийняти участь в конкурсі відправляли свої роботи, з яких відібрали 10 найкращих.

Список талісманів-номінантів:

  • "Каштанчик Кий" - мила персоніфікація Києва у вигляді самого популярного символу міста - каштана.
  • "Титан" - герой-каштан у вигляді зеленого титану.
  • "Каштан Соловейко" - об'єднав найвідоміший зелений символ цвітіння міста - каштан і святу і вільну птицю - солов'я, як символ високого натхнення, нездоланність і неперевершеного таланту.
  • "Каштанчик їжак" - автор символу пише, що вибрав саме їжачків, тому що це красиво і тому що каштан - символ столиці, а їжачки - милі жителі.
  • "Кий Щек Хорив Либідь" - кожен з героїв має свою унікальність. Кий - засновник, Хорив - спортсмен, якому цікаві всі сучасні види спорту і активний спосіб життя. Щек використовує свої сили в науці і розвитку, а Либідь завжди дбала про затишок, дозвілля і енергії міста.
  • "Штанчик" - кожен з нас несе з собою частинку місця, де ми виросли, тому штанчік ніколи не розлучається з листом зі свого дерева, тому що це згадка про його будинок.
  • "Кіт - Гід" - персонаж, який підходить на роль туристичного талісмана Києва, на думку автора. Адже це незалежне і волелюбна істота, наділена мудрістю і спокоєм, що дуже підходить нашому місту. У той же час, саме кіт асоціюються із затишком і гостинністю, це тварина в поганому місці жити не буде.
  • "Пес Каштанчик" - як розповідає автор, цей пес народився і виріс в Києві. Він з дитинства любив грати стиглими київськими каштанами, тому і отримав таке ім'я. Пес, як свої чотири лапи, знає Київ з усіма його принадами і цікавими куточками і з радістю познайомить з ними гостей міста.
  • "Талісман птах" - птах КІ. Образ птиці КІ символізує свободу, багатогранність і безмежність. Вона літає над нами і оберігає місто від бід, розповідають свою ідею автори. Це птах - вісник і в той же час птах відродження нації, вона ширяє високо в небі, мотивуючи і інших брати нові висоти.
  • "Чорний квадрат" - зі слів авторів, чорний квадрат - це сам Київ! Він здається дуже простим і досить зрозумілим, але містить в собі велику кількість смислів, подій і емоцій.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали барвисті і яскраві фотографії засніженого Києва. Фотограф Влад Василькевич опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram знімки засніженого міста з висоти пташиного польоту.