RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Кличко у штаб-квартирі ЮНЕСКО обговорив будівництво пішохідного мосту в Києві

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся в Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО з директором Центру всесвітньої спадщини організацїї Мехтільдом Реслером.

Про це повідомляє прес-служба мера столиці.

У зустрічі також брали участь заступник голови КМДА Олександр Спасибко та виконавчий директор Національного Комітету IKOMOC України Олена Сердюк. Вони ознайомили фахівців ЮНЕСКО з планами зі створення великого туристичного маршруту в центрі Києва, важливою частиною якого стане велосипедно-пішохідний міст між Володимирською гіркою і Аркою Дружби народів. Проект зараз в роботі.

Кличко розповів представникам ЮНЕСКО про роботу на об'єкті всесвітньої спадщини Софії Київської, затверджену в Міністерстві культури України з 2017 року. КМДА також зверталася до Експертної Ради Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць за експертними висновками щодо будівництва моста.

"У висновку йдеться про те, що вплив споруди пішохідного моста на фізичну безпеку об'єкта всесвітньої спадщини фактично відсутній, - зазначив Кличко. - Для нас принципово важливо забезпечити збереження універсальної цінності об'єктів, що є частиною всесвітньої спадщини. І ми виходили саме з цього, працюючи над проектом. Цей міст створює зручні умови для відвідування визначних пам'яток світового значення жителями Києва і туристами, для благоустрою території навколо цих пам'яток", - підкреслив мер Києва.

За словами мера української столиці, КМДА знаходиться в постійній співпраці з ЮНЕСКО і готова до подальших консультацій з експертами організації. Місія консультантів очікується в Києві в другій половині квітня.