Як Нацдружини кошмарили силовиків і АП в Києві: яскравий фоторепортаж

У вівторок, 9 квітня, в центрі Києва члени політичної партії "Національний Корпус" і організації "Національні дружини" вийшли на мітинг.

Про це повідомляє "Апостроф".

Більше сотні людей зібралися на акції проти корупції в оборонній сфері та в Україні в цілому. Активісти вирішили прийти до силових відомств Києва і Адміністрації президента.

Першою точкою для протесту стала Генпрокуратура України. Там мітингуючі висунули співробітникам відомства свої вимоги, які в першу чергу стосувалися справи щодо розкрадання коштів з бюджету армії - так звана справа "Свинарчука-Гладковського".

Після цього марш попрямував до Міністерства внутрішніх справ, де активісти повторили ті ж вимоги.

Третьою точкою став Майдан Незалежності, де теж пройшов короткий імпровізований мітинг.

Закінчився марш біля будівлі Адміністрації президента України на вулиці Банковій. До будівлі мітингувальники привезли надувні кульки з антикорупційними написами, машину для готування попкорну і переносний екран кінотеатру. На даху вантажівки, яка стала імпровізованою сценою, виступали лідери маршу, а учасники "Нацдружин" демонстративно повернулися спинами до правоохоронців, які відділяли мітингувальників від будівлі АП.

Після виступу лідерів ходи, учасники акції випустили в небо рожеві повітряні кульки, а після взялися за перегляд фільму про розслідування корупційних схем пригощаючись свіжим попкорном.

Як повідомляв "Апостроф", 23 березня в центрі Києва люди вийшли на акцію "Свинарчуків за ґрати". Мітингувальники намагалися прорватися всередину Адміністрації президента.