RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Де в Києві позасмагати і поплавати: топ-5 пляжів

Стали відомі п'ять кращих пляжів в Києві.

Їх список опублікував сайт Сегодня.

Дитячий пляж

Адреса: станція метро Гідропарк, Венеціанський острів (з лівого боку, перед мостом).

Площа пляжу становить 2 га, або 20 тис. м². Він є самим доглянутим і зручним в плані інфраструктури, хоча людей завжди тут буває досить багато. Поруч з пляжем знаходиться рятувально-водолазна станція, пункти прокату тапчанів і парасольок, туалет.

Центральний

Адреса: станція метро Поштова площа, перейти через Пішохідний міст.

Пляж розташовується в одній з наймальовничіших частин Труханового острова. Тут також знаходиться сама головна визначна пам'ятка острова - парашутна вишка. Відвідати пляж можуть всі бажаючі абсолютно безкоштовно.

Золотий пляж

Адреса: станція метро Гідропарк, південна частина Венеціанського острова. Пляж знаходиться ближче до мосту Патона, до нього потрібно йти 1,5 км по широкій плитковій дорозі уздовж берега.

Гарне місце для небагатолюдно відпочинку. Територія пляжу 9,5 га. Туалет і кабінки для переодягання є.

Пуща-Водиця

Адреса: Оболонський район, Пуща-Водиця, знаходиться поруч т-подібного перехрестя 7-й лінії і вул. Федора Максименка.

Пляж розташовано на ставку Горащиха, в який впадає мала річка Горенка (Котурка). Пляж Пуща-Водиця двічі отримав міжнародну екологічну нагороду Блакитний прапор (2017 і 2018 роки) як пляж, який відповідає міжнародним критеріям і стандартам. Варто зазначити, що цю нагороду отримують пляжі різних країн, які відповідають великого переліку строгих вимог, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг. Площа пляжу: - 6,69 га.

Вербний

Адреса: Оболонський район, вул. Приозерна

Пляж знаходиться на березі озера Вербне, водойма досить глибока, в деяких місцях до 22 метрів. Навколо красива природа, багато листяних дерев. У самому озері вода досить чиста, оскільки основним джерелом водопостачання служать 6 підземних джерел. Щодня під час літнього оздоровчого сезону пляж відвідує близько 7000 чоловік. Площа пляжу - 13 га.

Детальніше про те, як кияни рятуються від спеки, читайте в матеріалі "Апострофа": Як загоряють і де купаються кияни: ексклюзивні фото.