У Києві влаштували яскраву акцію до дня народження Сенцова: відео онлайн трансляція

На день народження політв'язня в Росії режисера Олега Сенцова активісти в Києві проводять захід.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Мистецьке дійство під назвою "Ніч з Олегом Сенцовим" в арт-просторі IZONE організували активісти ініціативи Save Oleg Sentsov. На заході прозвучать твори режисера, а також відбудеться кінопоказ документального фільму "Етапом через пів-Землі".

До участі в акції приєдналися сестра режисера Наталя Каплан, актор Євген Черніков, лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, письменник Андрій Курков, Анатолій Тапольський (Dj Tapolsky), лідер гурту "Вагоновожаті" Антон Слєпаков, учасник "Оркестру Че" Олег Каданов, письменниця Світлана Поваляєва та інші.

Під час ночі кінопоказу всі бажаючі зможуть підписати привітання Олегу Сенцову, яке буде направлено в колонію на крайню північ Російської Федерації, де перебуває незаконно засуджений український режисер.

Захід триватиме до 02:00 понеділка, 14 липня.

Олегу Сенцову 13 липня виповнюється 43 роки. Це шостий день народження, який український режисер зустрічає в російській колонії.

Як повідомляв "Апостроф", український політв'язень в Росії Олег Сенцов майже повернув свою вагу і планує нові книги, сценарії і фільми.