RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як у Києві полюють на "героїв парковок": важливі зауваження для водіїв

Ось уже два тижні в центральних районах Києва ведуть боротьбу з "героями парковки". Тут штрафують порушників, а автомобілі найжорсткіших з них - евакуюють

Щодо штрафу водієві повідомляють за допомогою повідомлення, яке кріплять до лобового скла транспортного засобу. Всього на вулицях столиці працюють 16 інспекторів. До кінця року їх буде 113, а територія інспектування буде розширена на усе місто.

В даний момент інспектори оформляють штраф тільки неправильно припаркованим автомобілям, які сильно перешкоджають руху. Штраф складає 510 грн. Якщо сплатити його протягом 10 банківських днів, водієві надається 50% знижка. Якщо штраф не сплачений протягом 30 днів, до справи залучають виконавчу службу.

Якщо водій не згоден зі штрафом, його можна скасувати в судовому порядку. Але зі штрафмайданчика автомобіль можна забрати тільки після оплати вартості евакуації. Після цього можна оскаржити рішення про штраф в суді.

Штрафи можуть бути виписані без присутності водія. Порушники можуть переглянути інформацію про порушення в електронній базі даних.

Інспектори можуть евакуювати автомобілі тільки в супроводі патрульної поліції. Евакуацію проводять підприємства "Київтранспарксервіс" і "Центр організації дорожнього руху". Всього на вулицях столиці працює 10 евакуаторів.

Після евакуації інспектор повинен повідомити про це в Нацполіцію, із зазначенням часу і місця. Відомості про це будуть доступні на веб-порталі КМДА в розділі "Майно".

Забрати затриманий автомобіль зі штрафмайданчика можна буде після сплати штрафу і вартості транспортування і зберігання. Вартість евакуцаціі автомобіля до двох тонн - 720 грн. Зберігання - 144 грн за добу. Штраф - 510 грн.

Жителі столиці відзначають, що такі дії виявилися продуктивними. За словами киян, порушників стало набагато менше.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в столиці місцеві жителі вирішили провчити власника автомобіля, який припаркував його на тротуарі.