RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Політолог розповів, хто може зламати електоральну монополію Ткаченка і Кличка в Києві

Можлива участь Сергія Притули у виборах мера Києва розбиває електоральну монополію Олександра Ткаченка і Віталія Кличка.

Таку думку у Facebook висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи потенційних кандидатів в мери столиці.

"У медіа все більше інформації про наближення виборів у місті Києві, в яких є своя політична логіка",- зазначив експерт.

За його словами, для команди Зеленського, маючи такий високий рівень підтримки в країні, оптимально буде провести зміну влади в місті чим скоріше.

Через що, вже сьогодні соціологи і політичні штаби заміряють участь кандидатів у мери. Як показують соціологічні дані, які публікувала, як інсайдерські, журналістка Соня Кошкіна, сьогодні маємо три основних кандидати, які ідуть у мери Києва: Віталій Кличко, Олександр Ткаченко і Сергій Притула.

При цьому, як зазначає експерт, практично два з них сьогодні стоять під сумнівом і їх участь у виборах буде вирішуватись практично в останній час.

"Поки що немає фінального погодження Ткаченка, розглядається і кандидатура (Андрія) Холодова та інколи навіть кандидатура (Андрія) Пальчевського, що виглядає достатньо цікавим", - додав Карасьов.

Політолог акцентує, що Зеленський все ще визначається, котрій групі впливу віддати перевагу: Коломойському із Ткаченком, Холодову та внутрішній групі, чи Пальчевському, котрий асоціюється в суспільстві як незалежний, але в той же час і людина Зеленського.

Карасьов додає, що немає фінального рішення і у партії "Голос", котра одним з можливих варіантів розглядає участь свого 30-го номера парламентських виборів, шоумена і волонтера - Сергія Притулу, котрий має дуже високий персональний рейтинг, а тому, згідно з соціології, легко виходить до другого туру.

"Практично участь Притули розбиває електоральну монополію Ткаченка І Кличка, і цим створює конкуренцію",- вважає він.

Він також додає, що враховуючи інсайд про те, що вибори будуть 8 грудня, то уже в наступні два тижні, рішення щодо проведення виборів у Києві повинно бути прийняте у Верховній Раді.