RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Пограбують Київ і втечуть: мережі бурхливо обговорюють прийнятий нардепами закон про столицю

Прийнятий Верховною Радою в першому читанні закон про столицю різко розкритикували в соцмережах.

Пост з цього приводу опублікував на своїй сторінці в Facebook юрист Олексій Колодрубський.

"Розуміння сутності місцевого самоврядування в "монобільшості" новооблич просто відсутнє взагалі. Ну що ж давайте "дєпутаті" в "правільну сторіну двігаєтєсь", тепер ще лишилось знищити Столицю", - відреагував він на прийняття закону, який запроваджує в місті районні адміністрації та розділяє повноваження і посади Київського міського голови і голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У коментарях користувачі соцмережі не приховували обурення. "Це початок краху місцевого самоврядування. Наступний крок - вибори - без виборів мерів міст? Будуть голови виконкомів і рад без наділення їх повноваженнями держави, а ці повноваження будуть виконувати префекти-смотрящі. Повна узурпація влади Зебілами, панове!" - написав користувач Ярослав Глагола.

"Два мера в столиці, один - від громади, інший - від Бені! В якій столиці світу таке існує? Зеідіоти", "Законодавчо узаконять смотрящих", "Кияни, вимагайте референдум щодо нового закону про столицю!", "Слуги моніки голосують закони не читаючи, як скаже головний слуга. Пограбують Київ і втечуть знову в Ізраїль, Швейцарію, Італію або Англію, у них там вілли, а ви тут, як хочете, так живіть ", - обурюються коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України прийняла закон про розділення повноважень і посади Київського міського голови і голови Київської міської державної адміністрації.