RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У метро Києва обмежать вхід для деяких пасажирів: нові правила

Для пасажирів метро передбачили нові правила, які заборонять користуватися цим видом транспорту людям в брудному одязі і перевозити велосипеди без чохла.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

У проект рішення зазначено, що неохайного пасажира не пустять в метрополітен. Під це поняття, на думку міських депутатів, підпадає людина оголена, з оголеним торсом, в нижній білизні, без взуття, в брудному одязі і в одязі з явно вираженим специфічним і неприємним запахом.

У новій редакції правил дозволяється перевозити велосипед виключно в чохлі, заборонено їздити на самокатах, роликах і скейтах. Не можна перевозити предмети округлої форми, які нема за що тримати.

Заборонено жебракувати, розклеювати рекламу, здійснювати підприємницьку діяльність, займатися агітацією, голосно вмикати музику, грати на музичних інструментах і співати.

Як пише видання "Новий час", ці правила для користування метро вже передбачені, проте, згідно з новим документом, вони повинні бути доопрацьовані. За словами прес-секретаря Київського метрополітену Наталії Макогон, визначати, чи порушив пасажир правила, будуть правоохоронці. Також про факти порушення правил повинні повідомляти громадяни, адже це частина суспільної свідомості.

"Це не стільки правила метрополітену, скільки правила користування громадським транспортом у столиці, в тому числі - розділ метро. Нічого кардинально нового, крім оплати проїзду, оскільки вводиться електронний квиток. У метрополітені й раніше не можна було їздити в трусах, і зараз не можна буде", - зазначила Макогон.

Як зазначив юрист громадської організації Соціальний рух Віталій Дудін, тільки правоохоронці зможуть силою виганяти порушників з метро, а сам метрополітен не може мати охоронну структуру. Швидше за все, працівники станцій просто не пускатимуть порушників в підземку.

"Будь-які заходи жорсткого реагування, обмеження свободи, свободи пересування, видворення когось, недопуск можуть відбуватися тільки правоохоронними органами. Тут виникає ряд супутніх питань. Наприклад, зможе відмовити продавець у продажу жетонів? Якщо користуватися формальною логікою, то може", - зазначив Дудін.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі активно обговорюють плани одного з головних кандидатів на посаду мера Києва Олександра Ткаченко побудувати до 2020 року в столиці гілку метро з центру на Троєщину.