Рятувальники не могли проїхати: названа причина смертельної пожежі в Києві

Рятувальники не змогли вчасно допомогти постраждалим від пожежі 20 грудня мешканцям багатоповерхівки на Виноградарі (Київ), бо городяни перетворили двір на несанкціоновану парковку.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на ТСН.

Тоді близько 21:00 зайнялася квартира на 9-му поверсі 16-поверхівки за адресою провулок Квітневий, 6. Рятувальники оперативно приїхали на виклик, але одразу розпочати гасіння пожежі не змогли - службова машина не проїхала у двір, який містяни заставили легковиками. Вогнеборцям довелося розвертатися й повертатися на місце події вже легковиком. Пожежні рукави з водою тягнули за 30 і за 100 метрів від палаючої багатоповерхівки. Тому на локалізацію пожежі витратили втричі більше часу - дві години.

Коли пожежні піднялися до квартири, де й сталося займання, то виявили там тіла 56-річного господаря та його співмешканки. Вони померли від отруєння чадним газом. Перед смертю розпивали спиртні напої. Вогнеборці кажуть, що займання сталося від недопалка, який не загасили у попільничці.

Під час пожежі зле себе відчули ще четверо мешканців багатоповерхівки. Це двоє жінок та двоє дітей. Їх шпиталізували.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, 16 грудня в Оболонському районі Києва сталася пожежа в районі новобудов Мінського масиву, густий дим було видно з різних частин столиці.