RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві зловили збройну банду "коронавірусних" нальотчиків: фото і відео

Під загрозою пістолетом приватний підприємець в Києві віддав грабіжникам 100 тисяч штук захисних медичних масок.

Про це повідомили у відділі комунікації в Києві.

Як сказано в повідомленні, під приводом закупівлі медичних масок зловмисники призначили зустріч чоловікові, оголошення якого знайшли в мережі. Прибувши на обумовлене місце вони представилися співробітниками правоохоронних органів про спробували "вилучити" товар. Коли підприємець відмовився добровільно віддати маски, їх забрали у нього, погрожуючи пістолетом.

"Скориставшись ситуацією в країні, зловмисники вирішили "підзаробити" на попиті товару першої необхідності. Надалі співучасники планували перепродати медичні маски", - уточнили мотиви злочину в поліції.

Особи грабіжників незабаром було встановлено, їх затримання відбулося на території Київської області.

"Учасники угруповання - жителі столиці і міста Вишневе Київської області, віком від 29-ти до 42-х років, одних з яких раніше судимий за шахрайство і незаконне заволодіння транспортом. Під час їх затримання поліцейські вилучили упаковки з медичними масками і долучили речові докази до матеріалів кримінального провадження ", - повідомили в поліцейській прес-службі.


Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше чоловік в камуфляжній формі та з марлевою маскою на обличчі пограбував відділення "Нової пошти" у Києві.