RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тепер без вуличної їжі і кави: в Києві посилили карантин, ввівши нові заборони

Київська влада вирішила посилити карантин для запобігання поширенню коронавірусу і закрити кіоски з продажем шаурми і напоїв на розлив, в тому числі і алкогольних.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Йдеться про заборону роботи МАФів з продажу шаурми, приготування та продажу кавових напоїв, а також про заборону продажу в торгових точках алкогольних напоїв на розлив.

У протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відзначається, що в столиці вводиться обов'язковий "масочний режим" для людей, що знаходяться в адміністративних, виробничих приміщеннях і в громадському транспорті. Забезпечити впровадження такого режиму повинні Національна поліція і районні адміністрації.

Міська влада також звернулася до Національної академії медичних наук з проханням направити в столичні лікарні інфекціоністів, фахівців епідеміологічного напрямку і фахівців з лабораторної діагностики.

"Їхня допомога необхідна для прийняття своєчасних заходів з надання кваліфікованої медичної допомоги особам, які захворіли на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Рішення Комісії є обов'язковими для виконання.

Нагадаємо, раніше в столичних магазинах і аптеках ввели обмеження за кількістю відвідувачів. Так, в торгових приміщеннях повинна знаходитися один покупець на 10 кв. м. До поліпшення епідемічної ситуації в столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими в парках і скверах і на прибудинкових територіях.

Детальніше про те, що зміниться в житті киян і як карантин вплине на життя міста, читайте в матеріалі "Апострофа": Кияни та коронавірус: що можна робити при тотальній забороні.