RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Кличко жорстко звернувся до киян і закликав дотримуватися обмежувальних заходів

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до киян і закликав жителів столиці дотримуватися обмежень, введених містом і урядом, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Про це Кличко заявив в ході онлайн-прес-конференції.

"Хороших новин у мене, на жаль, немає ... Деякі люди радять мені: для іміджу я не повинен сам озвучувати весь негатив, а перевести цю місію на заступників, інших чиновників. Я переконаний, що як мер міста, як людина, яка відповідає за столицю, повинен надавати реальну і повну інформацію. Говорити не тільки про все ефективне, що ми робимо в ситуації поширення вірусу, але і про загрозу, що охопила країну і Київ зокрема!" - сказав Кличко.

За його словами, нерозумно вважати, що загроза інфікування коронавірусом "стосується будь-кого, але тільки не вас особисто".

"Є свідомі кияни. А є чимало тих, до кого не дійшло! Я не прошу і не рекомендую! Коли вас закликають обмежити контакти і залишатися вдома для вашої ж безпеки, ви компаніями вивалюється на пікніки; влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках; відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками в умовах закритого повітряного простору! Ви смієтеся і не вірите! Чомусь вважаєте, що пронесе", - зазначив Віталій Кличко.

Він зазначив, що в разі масштабного поширення коронавірусу жодна система охорони здоров'я не впорається з тисячами хворих в медустановах. І не тільки в Україні.

"Подивіться на Італію! Там лікарі вирішують, кого рятувати, а кого - ні ... Подивіться і на інші країни, де гроби вивозять сотнями і спалюють без прощань і церемоній. Я кажу без перебільшень: якщо продовжаться ці поїздки натовпами на "природу" - нас чекає велика катастрофа! З вини легковажних людей, які не дотримуються обмежень, які нехтують своєю безпекою і безпекою оточуючих", - сказав Кличко.

Він також підкреслив, що вірус вражає не тільки літніх людей. У столиці вже два випадки захворювання дітей. Серед захворілих - чимало молодих людей. Деякі пацієнти, трохи старше 30, - у важкому стані.

"Я закликаю всіх! Припиніть жити ілюзіями і усвідомте реалії! Уберегти себе - це уберегти своїх близьких, коло свого спілкування, багатьох інших людей", - звернувся до киян Віталій Кличко.