У Києві порушник карантину влетів на гроші: фото "героя"

За повторне порушення правил карантину власник кафе на вулиці Вишгородській в Києві заплатить адміністративний штраф.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва, опублікувавши заретушоване фото порушника.

Як сказано в повідомленні, підприємець, незважаючи на карантинні заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції, не припинив діяльність кафе з продажу кондитерської продукції. Навіть після профілактичної бесіди, яку днями провели з підприємцем поліцейські, він продовжував торгувати.

Про відкрите під час карантину кафе на вулиці Вишгородській поліцейським повідомили перехожі. Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці переконалися, що заклад дійсно працює.

"При спілкуванні з громадянами дільничні офіцери поліції також дізналися, що місцеві жителі вже неодноразово робили зауваження власнику, однак він ігнорував подібні звернення. Крім цього, чоловік нехтує встановленими карантинними обмеженнями і спілкується з покупцями без засобів індивідуального захисту", - сказано в повідомленні поліцейської прес -служби.

У Подільському управлінні поліції відносно 40-річного підприємця було складено протокол за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Протокол для прийняття рішення спрямовано до Подільського районного суду Києва.

Детальніше про прогнозований ріст злочинності під час карантину читайте в матеріалі "Апострофа": Зупинити злочинність в карантин: чи допоможе комендантську годину