RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

Сяде або корумпований чиновник, або той, хто сфабрикував справу: Кличко висловився про Поворозника

Київська влада не має наміру "покривати" першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника, у якого проходили слідчі дії СБУ і Нацполіціі.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Кличко підкреслив, що у нього "нульова толерантність до корупції".

"Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, - краще тут не працювати. І якщо чиновник винен - повинен відповідати за законом. Тут без варіантів", - заявив він.

Віталій Кличко припустив, що те, що сталося, може бути політичною маніпуляцією з метою дискредитувати київську владу. Він закликав правоохоронні органи встановити істину і провести відкрите розслідування.

"Якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть. Я цю справу доведу до кінця. Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, які хвилюють суспільство. Хтось повинен сісти - або корумпований чиновник, або ті, хто сфабрикував цю справу", - додав мер Києва.

14 квітня СБУ провела невідкладні слідчі дії в КМДА. За даними слідства, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, нібито, вимагав через посередника хабар від представника компанії-забудовника в сумі $125 тис. Співробітники СБУ затримали посередника під час отримання $60 тис.