RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Київські школярі "прославилися" після відео з матюками на адресу кримських татар

Київські школярі осоромились на відео, у якому нецензурно висловлювались на адресу кримськотатарського народу і назвали анексований Кримський півострів частиною Росії.

Про це повідомляє Гірей Баталов у Facebook.

"Ну що сказати з цього приводу? "Дякую", за таке відношення автору цього відео і тих хто в ньому висловився. Тупа молодь, в котрій замість мізків бухло і обвинувачення, що всі винні, але не вони", - написав він.

У офіційному пабліку школи №90 Києва, де навчаються скандальні підлітки, з'явилось офіційне вибачення від дирекції закладу.

"Просимо вибачення у всього кримськотатарського народу, корінного народу України, за образу честі та гідності, що міститься в опублікованому відео нашої випускниці. У повній мірі розділяємо обурення проявом дискримінації за національною ознакою, розуміємо неприпустимість таких ганебних висловлювань в будь-чию сторону. Ця ситуація виявила необхідність прикладати в нашій роботі ще більше зусиль по вивченню історії України та її корінних народів, вихованню толерантного, недискримінаційного ставлення до інших, поваги до ідентичності кожного у відповідності до Європейської Конвенції з прав людини. Зробимо все можливе, щоб не допустити повторення подібної ситуації. Запевняємо, що позиція колективу школи, як і всієї нашої держави, є незмінною: Крим - це Україна", - йдеться в заяві.

Учасники відео також вибачились, вони написали у особисті повідомлення автору допису.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у п'ятницю, 10 липня, в мережі з'явилося відео погрому в електричці сполученням "Кам'янське - Дніпро", який влаштувала молода пасажирка. На відео - дівчина в вагоні електрички під час руху поїзда виламує вікно, висмикнувши попередньо гумовий шнур. Її хуліганські дії знімала подруга.